HOME VIDEO'S FOTO'S AGENDA BIOGRAFIE CONTACT

Biografie

The Jay Bodean Band
Jay Bodean (zang), Martin Suijs (gitaar), Robin Lopulalan (bas), Wil Boerboom (drums)

The Jay Bodean Band bestaat sinds mei 2017. Jay Bodean is de lead singer en de schrijver van de original blues songs. Sinds begin 2023 is de band in een nieuwe samenstelling actief.

Jay Bodean, zang

Martin Suijs, gitaar & backing vocals

Robin Lopulalan, bas

Wil Boerboom, drums & backing vocals

Op verzoek kan de band worden uitgebreid met een driemans blazerssectie, The Heavy Horns.

Over Jay Bodean 

The Jay Bodean Band - Blues in De Stamboom - Den Haag
“Yet, I Miss You Honey”

Ayreon Universe                                                                                                                                         

Jay werd als gastzanger gevraagd om bij Ayreon Universe een nummer te zingen waarvan hij in het verleden de tekst (zijn deel daarvan) had geschreven. Samen met vele andere vocalisten en instrumentalisten uit Europa is er een geweldige spektakelshow uitgevoerd.(uitverkochte try-out, 1 september 2017 en 3 keer grote zaal van 013 ( 3.000 man), in Tilburg, 15, 16 en 17 september 2017 uitverkocht!) Het was een geweldige ervaring om een radertje in deze show geweest te zijn!

The United Voices of Rock (begeleid door de band Rebelstar)

Augustus 2016 werd Jay, door Robert Soeterboek, gevraagd om tijdens het rockfestival “Rotterdam Rocks” in Baroeg in Rotterdam een gastoptreden te verzorgen. Hij heeft 2 nummers van Bodine uit 1980 gezongen. Ook waren daar de zangers van Helloïse (Stan Verbraak) en Vengeance (Leon Goewie). Het optreden werd enthousiast ontvangen door het publiek. Hierdoor werd het idee geboren om een project op te zetten  met de 4 zangers (Robert Soeterboek ook met nummers van Highway Chile). Zij worden begeleid door de geweldig strak spelende band Rebelstar. Zij gaan eerst een half uur hun eigen nummers spelen en daarna begeleiden ze de zangers, die ieder 6 nummers van hun eigen “oude” band zingen. Dit gaat gebeuren onder de naam: “United Voices of Rock”

Het project van The United Voices of Rock is zaterdag 16 december 2017 (voorlopig?) afgesloten met een geweldig optreden in het Schaaf City Theater in Leeuwarden. In dat jaar hebben de mannen samen met Rebelstar in 12 mooie zalen gestaan en er steeds een muzikaal feest van gemaakt. Nu kan iedereen zich weer op zijn “eigen” muzikale carrière focussen en wie weet voor de toekomst.

Solo heeft Jay in binnen- en buitenland ook optredens.

Opsomming van bands

The Southside Blues Revue speelt een mengeling van Blues, Rock, Soul, Funk, Rock & Roll en Jazz. Jay heeft van eind 2011 tot november 2016 met deze band opgetreden en veel eigen nummers geschreven. 

Tough & Tender, stevige Blues, Rock.

Temporary Jones, Blues, Rock.

Tabasko, Soul, Funk en Disco.

Mazuma, met Swinging Soul Machine-gitarist, Hans “Mac” Sell, speelde Blues/Rock. Met deze band is Jay in de studio geweest met Alfred Lagarde. Hij draaide de nummers regelmatig in z’n radioprogramma “Big Al’s Night-Flite”. Zijn commentaar: “Dit geloof je toch niet?! ’t is gewoon een Nederlander!!”.

J.C. and Company (met Jaap Castricum en Albert Schierbeek van The Bintangs), alleen eigen werk vertolkt.

River D. (met Swinging Soul Machine-gitarist, Hans “Mac” Sell) , alleen eigen werk vertolkt.

Bodine mede-opgericht, Rockformatie die in Nederland groot was eind 70-er en begin 80-er jaren, alleen eigen nummers werden vertolkt. In 1982 uit elkaar gegaan, in 1991 opnieuw bijeengekomen, een paar goede optredens gedaan. De formatie ging echter eind ’92 definitief uit elkaar.

Crowdy Corner, de eerste grote band waar Jay in zong. vooral nummers van Chicago, Blood Sweat & Tears, The Free en Jimi Hendrix werden vertolkt.

Projecten en bijzonderheden

Finalist in de Sound Mix Show in 1997 met het nummer “Spinning Wheel” van Blood Sweat & Tears.

Diverse nummers gezongen/geschreven  op twee projecten van Arjan Lucassen, namelijk de cd: “Ayreon the final experiment” en de dubbel cd: “Into the Electric Castle”.

Voor Super Rockstars Live, (project van de gebroeders Bolland) verschillende nummers vertolkt.

Solo als “Solomon Kane” een single uitgebracht, voor CBS.

Commercials ingezongen voor o.a.: Club Escolette, Philishave Tracer, Mars Icecream, McDonalds en Max Steel.